TIPS & VEELGESTELDE VRAGEN

In deze zogenaade FAQ lees je onze tips voor in Krakau en beantwoorden wij de meest gestelde vragen over ons, onze tours en over het prachtige Krakau. Mocht je nog meer vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op! 

Over Krakau....

Krakau is volgens velen de mooiste stad van Polen. De stad ligt aan de rivier de Wisla, heeft een mooi kasteel, prachtige kerken en vele oude gebouwen, allemaal met een eigen verhaal. Ondanks dat de stad niet heel groot is, zijn er genoeg mooie bezienswaardigheden en, niet geheel onbelangrijk, er heerst een goede sfeer!
Hieronder onze tips bij een bezoek aan Krakau!

Waarom boeken bij Mijn Krakau Tours?

Met leuke Nederlands sprekende gidsen laten wij je de mooie, indrukwekkende en bijzondere plekken van Krakau zijn. In een korte tijd kom je veel over de stad te weten en weet je waar je na de tours wel en niet naar toe moet om de rest van je verblijf zo leuk mogelijk te maken. Tijdens onze tours geen talloze namen en jaartallen, maar met leuke en boeiende verhalen laten we de stad op een gezellige manier tot leven komen en krijg je toch wat mee van de geschiedenis van Polen en Krakau. Onze Nederlandse gidsen zijn niet alleen enthousiast en ervaren, maar komen of wonen al jaren in Krakau.

Wij rekenen geen boekings- en annuleringskosten. En je kunt gewoon betalen op de dag dat je de tour of excursie hebt. Ons doel is vooral dat jouw bezoek aan Krakau onvergetelijk wordt.

Het Weer

Het klimaat in Krakau is een gematigd landklimaat. Het gebied heeft een lage neerslag hoeveelheid, een stuk minder dan in Nederland. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de tours meestal een warm dan wel koud zonnetje op je bol hebt! De zomers zijn erg warm. Met name in de herfst en lente is het weer erg wisselvallig. Loop je het ene moment nog in je winterjas, het andere moment kun je heerlijk genieten van het zonnetje in een van de parken. De winters zijn wat kouder maar ook tijdens de winter is er weinig neerslag, dus niet veel regen of sneeuw.

In de winter is Krakau prachtig, maar kan het wel koud zijn, dus zorg voor warme kleding en schoenen!

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Krakau is zeer goed geregeld, óók voor toeristen! Als toerist heb je in het principe genoeg aan een “Strefa 1” kaartje, tenzij je naar de Zoutmijnen gaat met het OV. Je kan gebruik maken van trams, metro’s en bussen dit alles op één kaartje. Tickets zijn te kopen voor 20 minuten (3,40 zł), 50 minuten (4,60 zł), 90 minuten (6 zł) een hele dag (15 zł), 2 dagen (28 zł) of 3 hele dagen (42zł). Overstappen binnen de tijd van de ticket is toegestaan. Je kan de tickets kopen in de machines bij de tramhaltes, in de bus of bij sommige hotels en kiosken.

Taxi

Overal in Krakau rijden taxi’s. Zorg dat je met de chauffeur afspreekt dat er op de meter gereden wordt. Mega Taxi en Icar zijn bekende en betrouwbare taxibedrijven in Krakau. Er rijden echter soms wel oplichters rond die zich voordoen als een gelicenseerd Taxi-bedrijf. Daarom is het aan te raden een taxi te bellen in plaats van er één langs de straat aan te houden.

Eigenlijk raden wij meestal aan om de UBER app te downloaden. Dit is de meest betrouwbare en voordelige manier van vervoer per auto.

Vragen over Mijn Krakau Tours

Op dit moment bieden wij zelf geen Nederlandse tours naar Auschwitz aan. We hebben echter wel een Nederlandse partner die uw tour kunt verzorgen, echter dient de tour altijd ver van te voren gereserveerd te worden. Neem contact met ons op wanneer u geinteresseerd bent.

Tijdens de Verborgen Krakau Fietstour hebben we het overigens uitgebreid over de Tweede Wereldoorlog in Krakau en bezoeken alle locaties met betrekking tot Oscar Schindler en de Joodse Getto. 

Wanneer je een tour boekt of annuleert bij Mijn Krakau Tours brengen wij geen boekingskosten of annuleringskosten in rekening.
Wanneer je, telefonisch, via Social Media of per email contact met ons opneemt staat een Nederlands sprekende medewerker je graag te woord. Mijn Krakau Tours heeft een Nederlands management en Nederlandse gidsen in dienst.
Je kunt overal in Krakau złoty opnemen. Als je geld gaat opnemen vraagt de automaat: “With conversion” of “Without conversion”. Kies dan voor “Without conversion”. In het principe betaal je, wanneer je bij een bank geld opneemt, vrijwel nooit extra kosten en ontvang je Poolse biljetten tegen de dagkoers. 
 
Je kunt natuurlijk ook euro’s wisselen bij de wisselkantoren. Zoek dan een kantoor met 0% commissie. Er zitten veel goede wisselkantoren in de straat Slawkowska, maar kijk altijd eerst even op Google of het echt een goede koers is, want er zitten altijd rotte appels tussen.
MegaTaxi is een betrouwbaar Taxibedrijf in Krakau.
Je kunt in Krakau ook gebruik maken van Uber (via de App) of FreeNow (ook via een app). Deze laatste twee opties zijn vaak goedkoper dan een taxi.
Wij zijn gevestigd in de Oude Stad van Krakau. Het startpunt van de tours is vanaf ons kantoor. Ons adres is:
 
Mijn Krakau Tours
Wojciecha Bogusławskiego 10, 31-048 Kraków
 
Op Google Maps kun je het beste “Mijn Krakau Tours” invullen of onderstaand linkje gebruiken:
 
Al onze rondleidingen worden in het Nederlands gegeven. Daarnaast kan iedere tour ook in het Engels worden geboekt.
Ja natuurlijk! Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee. Kinderen tot 10 jaar kunnen mee op de tour voor de halve prijs! 
Je kunt betalen bij aanvang van je tour. Dus je boekt vooraf en betaalt op locatie. Er kan alleen contant worden betaald. We accepteren Poolse złoty en euro’s.