OVER ONS

Ons doel is de liefde en enthousiasme voor deze prachtige stad aan onze klanten over te brengen. Wij geven je graag een rondleiding langs onze favoriete plekjes. Op deze pagina lees je meer over wie wij zijn er wat wij doen.

 

Mijn Krakau Tours

maak kennis

Brian Spoorendonk en Nikki van Winkel, de drijvende kracht achter Mijn Krakau Tours.

Zie Krakau door de ogen van een in Krakau wonende Nederlander

Na enkele jaren in Praag gewoond en met veel plezier gegidst te hebben besloten Brian Spoorendonk en Nikki van Winkel dat het tijd was voor een nieuw avontuur. De keuze viel op de prachtige stad Krakau, vanwege haar mooie gebouwen, boeiende geschiedenis en geweldige horeca. Samen met Mijn Praag Tours is op deze manier ons Mijn Krakau Tours ontstaan.

Sinds dien zijn we gegroeid, hebben we duizenden Nederlandse toeristen rondgeleid en hebben al meerdere gidsen ons team in Krakau versterkt. Al enkele jaren is Mijn Krakau Tours niet meer weg te slaan uit de toplijsten van Krakau, Polen en zelfs van Europa. In 2022 ontvingen wij zelfs de erkenning vanuit TripAdvisor als #1 beste fietstour van de wereld in de categorie cultuur en historie. Samen met een leuk team van gidsen brengen Brian en Nikki de stad met de meest boeiende verhalen van Krakau tot leven.

 

Het team

Brian Spoorendonk

Dagelijkse leiding & Tour gids
Begin 2018 ben ik bij Mijn Praag Tours gaan werken als gids, nadat ik in Nederland een aantal jaar groepsevenementen en bierproeverijen heb georganiseerd. Iedere dag heb ik in Praag met enorm veel plezier mensen laten zien hoe mooi de stad Praag is en kon ik door de indrukwekkende geschiedenis te vertellen de stad tot laten leven laten komen.
 
Gidsen en mensen een geweldige tijd bezorgen is echt mijn passie gebleken.
 
Toch lonkte de stad Krakau steeds meer. De geschiedenis van Polen en Krakau zijn fascinerend, de stad is geweldig mooi en het leven bruist. Dennis en Joshua van Mijn Praag Tours hebben mij daarom de kans gegeven om Mijn Krakau Tours te starten zodat ik samen met ons team kan laten zien hoe fantastisch Krakau is.

 

Brian Spoorendonk als Nederlandse Gids tijdens de Verrukkelijke Biertour.
Nikki van Winkel tijdens een Nederlandse Fietstour in Krakau.

Nikki van Winkel

Dagelijkse leiding & Tour gids
Tijdens een stedentrip in Praag deed ik een fietstour onder leiding van Brian. De tour was ontzettend leuk, net als de gids. Ik was al snel overtuigd dat dit mijn nieuwe uitdaging ging worden.
 
Na 1 jaar tours geven in Praag ben ik erachter gekomen dat tours geven echt mijn passie is. Mensen de prachtige en interessante verhalen vertellen achter een stad. Werken als gids maakt me enorm gelukkig en na een jaar ervaring opdoen in Praag, kwam de kans om samen met Brian, Mijn Krakau Tours te beginnen.
 
Krakau vond ik altijd een fantastische stad en ik heb er ontzettend veel zin in om samen jullie ervan te overtuigen dat Krakau één van de mooiste steden van Europa is.

 

In het nieuws

Wie zijn wij?

Het idee van Mijn Krakau Tours is ontstaan in Praag. Brian heeft daar 2 jaar met vol enthousiasme als gids bij Mijn Praag Tours gewerkt. Zodoende kwamen we op het idee om te gaan uitbreiden naar de culturele hoofdstad van Polen: Krakau! Brian hoopt samen met Nikki, die je ook uit Praag kunt kennen, met iedereen zijn liefde voor deze stad te kunnen delen, gaan jullie mee?

Mocht je ook naar Wenen of Praag voor je stedentrip gaan, dan staan we daar ook klaar voor jullie!